29 Temmuz 2010 Perşembe


Belediye Başkanı Dündar: Hukuk Fakültesi, Çarşamba'nın çehresini değiştirecektir

Samsun Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) bağlı olarak kurulacak hukuk fakültesinin, ilçenin çehresini değiştireceğini söyledi.

Başkan Dündar, açıklamasında, Çarşamba'nın günden güne değişerek geliştiğini, Türkiye çapında isim yapmış firmalar için cazibe merkezi olmaya başladığını ifade etti. Dündar, "Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi'nin faaliyete geçmesi ile ilçemiz adını daha çok duyuracak." dedi.

Üniversite inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Dündar, çalışmaların en kısa süre içinde tamamlanacağını söyledi. Fakültenin 2 bin 500 metrekarelik bir alanda kurulacağını açıklayan Dündar, "Fakülte de 4 amfi, 50 ve 80 kişilik iki dersane, bilgisayar laboratuvarı, 200 kişilik kütüphane, öğretim üyeleri odaları, idari kısımlar, konferans salonları olacak. Fakülte binası yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olacak." dedi.

Dündar, üniversitenin, Devlet Su İşleri'ne ait alanda yapılacağını ifade ederek, "Fakülte binalarının yapımını Çarşamba ilçesinden hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu yaptıracaktır. Fakültenin kurulacağı yerleşkeye de oranın altyapısını üstlenen yine Mustafa Kemal Güneşdoğu amcanın ismini vereceğiz." diye konuştu.

Hayırsever Diş Hekimi Mustafa Kemal Güneşdoğu ise 55 yıl Çarşamba'ya sağlık alanında hizmet verdiğini, eğitime çok önem verdiğini ve ilçenin en büyük eksiğinin eğitim olduğunu, bu yüzden böyle bir işe giriştiğini söyledi.

Hiç yorum yok: